جم فایل

پایان نامه تغییرات محتوای آمینواسیدهای آزاد، تركیبات فنلی و تركیبات ایمیدازولی در دانه های در حال ر

پایان نامه تغییرات محتوای آمینواسیدهای آزاد، تركیبات فنلی و تركیبات ایمیدازولی در دانه های در حال رویش سویا (Glycine max L cv Pershing) تحت اثر در ۱۲۰ صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc

فهرست

چکیده:

مقدمه.

اهداف پژوهش…

فصل اول :

سابقه تحقیق.

سابقه تحقیق.

۱-۱- جوانه زنی دانه و تنش های شوری و خشکی :

۱-۲- پاسخ گیاهان به تنش های شوری و خشکی :

۱-۳- اهمیت حفاظت کننده ها و تعدیل کننده های اسمزی :

۱-۴- اسیدهای آمینه و تنش های شوری و خشکی :

۱-۵- اهمیت ژیبرلین در جوانه زنی :

۱-۶- جوانه زنی دانه ها، ترکیبات فنلی و ترکیبات ایمیدازولی:

فصل دوم.

مواد و روشها

۲-۱- جوانه زنی دانه ها و تیمارهای مختلف :

۲-۲- روش سنجش آمینواسیدهای آزاد کل(۱۹۶۸Shrikov ) :

۲-۳- روش سنجش آرژینین :

۲-۴- روش سنجش ترکیبات ایمیدازولی :

۲-۵- روش سنجش ترکیبات فنلی :

۲-۶- روش سنجش پرولین(۱۹۷۳،Bates) :

۲-۷- روش سنجش گلیسین بتائین (sairam و همکاران ،۲۰۰۲)

۲-۸- روش های آماری :

فصل سوم.

نتایج..

۳-۱- جوانه زنی:

۳-۲- محتوای کلی آمینواسیدهای آزاد:

۳-۳- محتوای آرژینین آزاد:

۳-۴- محتوای گلیسین بتائین آزاد:

۳-۵- محتوای پرولین آزاد:

۳-۶- محتوای کلی ترکیبات فنلی:

۳-۷- محتوای کلی ترکیبات ایمیدازولی:

فصل چهارم :

بحث و نتیجه گیری..

۴-۱- دلایل احتمالی تاخیر جوانه زنی در کلرور سدیم ۵۰ میلی مولار:

۴-۲- دلایل تاخیر جوانه زنی در پلی اتیلن گلیکول ۶۴ گرم بر لیتر:

۴-۳- مکانیسم های احتمالی مقابله با شوری و تنش اسمزی:

۴-۴- اثرات ژیبرلین در جبران آثار منفی تنش شوری و تنش اسمزی:

۴-۵- مقایسه تنش اسمزی و تنش نمکی:

۴-۶- مقایسه با دیگر پژوهشها:

نتیجه گیری نهایی :

پیشنهادات:

منابع.

منابع

۱- ساطعی، آ. و قربانلی، م. پایان نامه دکتری، دانشگاه تربیت معلم تهران (۱۳۸۳)

۲- صلبی، ف. و ساطعی، آ. پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان (۱۳۸۴)

۳- Abdel-Aziz, I.M., M.H. Mahmoud and M.A. Ashoub. 1985. Interactive effects of indol acetic acid(IAA) and salinity on the germination and growth of soybean seedlings. Annuals. Agricul. Sci. Ain. Shams. University, 30(2): ۱۰۹۳-۱۱۰۸

۴- Almansouri, M., j.M.Kinet and S.Lutts. 2001. Effect of salt and osmotic stresses on germintion in durum wheat(Tricium durum Desf). Plant and Soil, 231: 234-254.

۵ – Andarwulan N, Fardiaz D, Wattimena GA, Shetty K., 1999, Antioxidant activity associated with lipid and phenolic mobilization during seed germination of Pangium edule Reinw. J Agric Food Chem Aug;47(8):3158

-۶۳۳

۶- Andresen, P.A., Kaasen, I., Styrvold, O.B., Boulnois, G., and Strom, A.R. (1998). Molecular cloning, physical mapping and expression of the bet genes gverning the osmoregulatory choline- glycine betaine pathway of Escherichia coli J. Gen. Microb. 134m 1735- 1746.

۵- Bates, S., 1973. Rapid determination of free proline for water stress studies. Plant and Soil,39, 205–۲۰۷٫

۶- BENSEN, R.J.; BEALL, F.D.; MULLET, J.E.; MORGAN, P.W. Detection of endogenous gibberellins and their relationship to hypocotyl elongation in soybean seedlings. Plant Physiology, v.94, p.77-84, 1990.

۷- Bliss, R.D., K.A. Plant- ALOia and W.W. Thomson. 1986. Osmotic sensitivity in relation to salt sensitivity in germinating barley seeds. Plant cell Environ, 9: 721- 25.

۸- Blum, A., 1982. Plant breeding for stress environments. CRC Press, 99–۱۱۰٫

۹- Birnberg, P.R.; Brenner, M.L. Effect of gibberellic acid on pod set in soybean. Plant Growth Regulation, Dordrecht, v.5, p.195-206, 1987.

۱۰- Bohnert, H.J., Nelson, D.E., and Jensen, R.G.(1995). Adaptations to envinmontal stresses. plant Cell 7, 1099- 1111.

۱۱- Boyer, I.S.(1982).Plant productivity and environment.Science 218,443- 448.

۱۲- Bozoglu, H., E. Peksen and A.Gulumser 2004. Sira araligi ve potasyum kumat uygulamasinin bezelyenin verim ve bazi ozelliklerine etkisi. A.U.Ziraat Fakultesi Tarim Bilimleri Dergisi 10(1):53-58.

۱۳- Cerda. A.,M. Caro and F.G. Fernandez.1982. Salt tolernce of two pea cultivars. Agronomy iournal. 74: 796- 798.

۱۴- Close, T. J. and P. J. Lammers. 194. An Osmotic Stress Protein of Cyanobacteria Is Immunologically Related to Plant Dehydrins. Plant Physiology, 106(2): 703- 712.

۱۵ – Chao, C. C., T.C. Lin,1996, Content of adenylate nucleotides, and energy charge in the early stage of germination of orthodox and recalcitrant seeds.,Bot Bull Acad Sin, 37(4): 229-237

۱۶ – Colpas, F.t, et al, 2003, Effects of some phenolic compounds on soybean seed germination and on seed-borne fungi., Brazilian archives of biology and technology.,46(2):155-161

۱۷- Coons. M.J., R.O. Kuehl and N.R.Simons. 1990. Tolerance of ten lettuce cultivars to high temprature combined with NaCl during germination.J.Americ, Soc. Hort. Sci. 115(6): 1004- 1007.

۱۸- Delgado, M.G.,F. Ligero and C. Liuch. 1994. Effectts of salt stress on griwht and nitrogen fixation by pea. Faba bean. Common bean and soybean plants. Soil Biolojy and Biochemistry.26(3): 371- 376.

۱۹- De wilde, C., Van Houdt, h., De Buck, S., Angenon, G., De Jaeger, G., and Depicker, A. (2000). Plants as bioreactors for protein production: avoiding the problem of transgene silencing. Plant Mol. Biol. 43, 347- 359.

۲۰- Dyer, D.; Carlson, D.R.; Cotterman, C.D.; Sikorski, J.A. The role of cytokinin in soybean pod set regulation. In: Plant Growth Regulation, St. PetersburgBeach, 1986. Proceedings . St. PetersburgBeach, 1986. p.130.

۲۱- EL Fouly, M.M.; Saekr, R.; Fouad, M.K.; Zaher, A.M.; Fawzi, A.F.A. Effect of GA, CCC and B-9 on morphophysiological characters and yield of kidney beans (Phaseolus vulgaris L.) Journal of Agronomy Crop Sciences, v.160, p.94-101, 1988.

۲۲ – Esashi,Y., M., Satoh, K., Saijoh and S., Satoh, 1983, Thermoperiodism Mechanism in the Germination of Cocklebur Seeds, Plant and Cell Physiology, , Vol. 24, No. 1 17-26

۲۳- Farah, M.A., M.F. Soliman and I.M. Anter. 1981. Seed germination and root growh of corn and cotton seedings as affected by soil texture and salinity of irrigation water. Agricultural- research- review, 59(4): 157- 169.

۲۴-Fountain,D.W., D.,1976,Bewley.,Lettuce seed germination.,Plant Physiol, 58, 530-536

۲۵- Garcia, L.A.; Guardiola, J.L. Effect of gibberellic acid on ion uptake selectivity in pea seedlings. Planta, v.153, p.494-496, 1981.

۲۶- Ghorashy, S.R. 1981. Variation in salt tolerance of soybean varieties during germination. Agronomy Abstaracts, 73 rd annual meeting, American Seciety of Agronomy 85.

۲۷-Gholam .C.and K.Fares.2001.effect of salinity on seed germination and early seeding growth of sugar beet(beta valgaris l.)seed sci &technol,29:257-364

۲۸- Ghoulam, C., A. Foursy, and L. Fares. 2002. Efects of salt on growth inorganic ions and proline accomulation in relation to smotic adjustment in five suger beet cultivars, Environ. EXP. Bot., 47: 39- 50.

۲۹- Gidrol, x., w.s. Line, N. Degousee, S.F. Yip and A. Kish. 1994. Accumulation of reactive oxactive species and oxidation of cytokini in germinating soybean seeds. European Journal of Biochemistry, 224: 21-.

۳۰- Goldraij, A., P. Coelle and J.C. Polacco. 1998. Nucleotide Sequence of a cDNA Encoding a Soybean Seedling Axes Arginas(Accesion No. AFO35671) (PGR98- 016). Plant Physiol, 116: 867.

۳۱- Haba, P. De-La; Roldan, J.M.; Jimenez, F. Antagonistic effect of gibberellic acid and boron on protein and carbohydrate metabolism of soybean germinating seeds. Journal of Plant Nutrition, v.8, p.1061-1073, 1985.

۳۲- Harb, E.Z. Effect of soaking seeds in some growth regulators and micronutrients on growth, some chemical constituents and yield of faba bean and cotton plants. Bulletin of the Faculty Agriculture of University of Cairo, v.43, p.429-452, 1992.

۳۳- Ikuta, S., Imamura, S., Misaki, H., and Horiuti, Y.(1977). Purification and characterization of choline oxidase from Arthrobacter globifromis. J. Biochem. 82, 1741- 1749.

۳۴- Kaneta, T.; Kakimoto, K.; Shibakoa,H. Gibberellin A3 causes a decrease in the accumulation of mRNA for ACC oxidase and in the activity of the enzyme in azuki bean (Vigna angularis) epicotyls. Plant and Cell Physiology, v.38, p. 1135-1141, 1997.

۳۵- Katembe, W.J., I.A. Unger and J.P. Mitchell. 1988. Effect of salinity on germination and seedling growh of two atriplex species(Chenopodiaceae). Annals of Botany, 82: 167- 175.

۳۶ – Kato, A., K. Fukuei, and S. Tanifuji1, 1982,

Histone Synthesis during the Early Stages of Germination in Vicia faba Embryonic

۳۷- Khafaghi, O.A.; Khalaf, S.M.; El-Lawendy, W.I. Effect of GA3 and CCC on germination and growth of soybean, common bean, cowpea and pigeon pea plants grown under different levels of salinity. Annals of Agricultural Science, v.24, p.1965-1982, 1986.

۳۸- Khajet- Hosseini. M., A.A. Powell and I.J. Bingham. 2003. The interaction between salinity stress and seed vigour during germination of soybean seeds. seed Sci & Technol. 31: 715- 725.

۳۹- Kuhad, M.S., I.S. Sheoran and N.R. Bishnoi. 1998. Variability in Brassica genotypes under simulated salt and osmotic stress at isoosmotic level during germination. Haryana Agricultural University Journal of Research, 19(3): 193-196.

۴۰- Kumar, K.G.A.; Neelakandan, N. Effect of growth regulators on seedling vigour in soybean (Glycine max (L.) Merr.) Legume Research, v.15, p.181-182, 1992.

۴۱ – Li, W., et al, 2005, The effect of plant growth regulators, nitrite oxide, nitrate, nitrite and light on the germination of dimorphic seeds of suaeda salsa under saline conditions.,J. Plant Res, 118: 207-214

۴۲- Maske, V.G.; Dotale, R.D.; Sorte, P.N.; Tale, B.D.; Chore, C.N. Germination, root and shoot studies in soybean as influenced by GA3 and NAA. Journal of Soils and Crops, v.7, p.147-149, 1997.

۴۳- Michel. B.E. and M.R. Kaufmann 1973. The osmotic potential of polyethylene glycol 6000. Plant Physioliogy. 51: 914- 916.

۴۴- Mislevy, P.; Boote, K.J.; Martin, F.G. Soybean response to gibberellic acid treatments. Journal Plant Growth Regulation, v.8, p.11-18, 1989.

۴۵- Nalawadi, U.G.; Prithvi, R, Krishnamurthy, K. Improvement in the seed germination of soybean varieties by pre-soaking treatments. Indian Journal of Agricultural Sciences, v.43, p.546-550, 1973.

۴۷- Nuccio, M.L., Russell, B.L., Nolte, K.D., Rathinasabapathi, B., Gage, D.A., and Hanson, A.D(1998). The endogenous choline supply limits glycine betaine synthesis in transgenic tob- acco expressing choline monooxyyggenase. Plant J. 16, 484- 496.

۴۸- Nuccio, M.L., R hodes., d., McNeiL, S.D, sd., AND Hanson, A.D.(1999). Metabolic engineeringn of plants for osmotic stress resistance. Curr. Opin. Plant Biol., 2, 128- 134.

۴۹- Puppala, N., J.L. Folower, L. Poiindexter and H.L. Bhardwaj. 1999. Evalution of salinity tolerance of canola germination ; J. Janck(ed), Perspectives on new crops and new uses. ASHS Press, Alexandra, VA: 251- 253.

۵۰- Rathinasabapathi, B., Burnet., M., Russell, B.l., Gage,D.A., Liao, P.C., Nye, G.J., Scott, P., Golbeck, J.H., and Hanson, A.D. (1997). Choline monooxygenase, an unusual iron- sulfur enzyme catalyzing the first step of glycine betaine synthesis in plants : prosthetic group characterization and cDNA cloning. Proc. Natl. Acad. Sci. USA 94, 3454- 3458.

۵۱- Rathinasabapathi,B., McCue, K.F., Gage., D.A.,and Hanson, .D.(1994). Metabiolic engineering of glycine betaine synthesis: plant betaine aldehyed dehydrogenases lacking typical transit peptides are targeted to tobacco chloroplasts where they confer betaine aldehyde resistance.Planta 193, 155

– ۱۶۲٫

۵۲- Ramadan, HA., S.A. Al Niemi and Y.K. Al Hadatix. 1986. Salinity and seed germination of cron and soybean. Iraqi J. Agri. Sci., ZANCO, 4(2): 97-102.

۵۳- Rashid, A., N. H. Furness, B. E. Ellis, and M. K. Upadhyaya, 2005, Inhibition of seed germination andseedling growth by hound’s-tongue (Cynoglossum officinale L.) seed leachate., Weed Biology and Management

Volume 5 Page 143 – September

۵۴- Redmann. R.E.,M.Q.Qiand M.Bleyk.1999.Growth of transgenic and standard canola(Brassica napusL.)Varieties in respons to soil salinity.can.j.plant Sci.,74(4):797-799.

۵۵- Rhodes., D., and Hanson., A.D.(1993). Quaternary ammonium and tertiary sulfounium compounds in higher plants. Annu. Rev. Plant Physiol. Plant Mol. Biol. 44, 357- 384.

۵۶- Rhodes., D., and Samaras, Y.(1994). Genetic control of osmoregulation in plants. In “Cellular and Molcular Physiology of Cell Volume Regulation” (S.K. Strange, Ed.), PP. 347- 361, CRC Press, Boca Ration.

۵۷- Riedell, W.E.; Khoo, U.; Inglett, G.E. Effects of bioregulators on soybean leaf structure and chlorophyll retention. In: Plant Growth Rregulation , Lake Alfred, Florida, 1985. Proceedings. LakeAlfred, 1985. p. 204-212.

۵۸- Rizk, T.Y. H.A. Ali and A.M. AL Hasan. 1979. Effect of varying concentrations of certain salts germination and seedling vigor of two rapa (Brassica napus L.) varieties. Mosopotamia. J. Agri., 14(2): 25- 40.

۵۶- Sadeghian, S.Y. and N. Yavari. 2004. Effect of water- deficit stress on germination and early seedling growth in suger beet. J. of Agromony & Crop Science, 190(2): 138- 144.

۵۹- Saimbhi, M.S.; Arora, S.K.; Chhibba, I.M. Influence of seed treatment with 2-chloroethylphosphonic acid, gibberellic acid, ascorbic acid, and simazine on growth and nutrient composition of pea (Pisum sativum L.) seedlings. Plant and Soil, v.43, p.697-699, 1975.

۶۰- Sharma, K.; Walla, N. Growth and yield of soybean Glycine max (L.) Merril as influenced by light and cytokinin. Environmental Ecology, v.14, p.307-310, 1996.

۶۱- Sohn-Busser, L.,2006, Characterization of the molecular determinants involved in high affinity binding of the compatible solutes glycine betaine, proline betaine, ectoine and hydroxyectoine mediated by substrate binding proteins of bacterial ABC-transporters.,Erscheinungsjahr.,

Fachbereich: Fachbereich Biologie, Universitat Marburg

Institut: Biologie

۶۲ – Swamy, P. M. , R. Usha, P. Kiranmayee, and N. Ramamurthy, 2004, Changes in polyamine contents and arginine decarboxylase activity associated with elongation growth of hypocotyls in Rhizophora apiculata Bl., Can. J. Bot. 82(11): 1656–۱۶۶۱

۶۳- Tanji, K. K. (1990). Nature and extent of agricultural salinity. In “Agricultural Salinity Aassess ment and Management” (K.K. Tanji. Ed), PP
1-13, American Socity of Civil Engliness, New Yourk.

۶۴- Tanimoto, E. Gibberelin requirement for the normal growth of roots. In: Takahashi, N.; Phinney, B. O.; MacMillan, J. (Ed.), Gibberelins. New York: Springer-Verlag, 1990. cap.22, p.229-240.

۶۵- Timasheff, S.N.(1992). A physiochemical basis for selection of osmolytes by nature. In “Water and Life” (G.N Somero, C.B. Osmond, and C.L. Bolis, Eds.), pp. 70- 84, Springer- Verlag, Berlin

۶۶- Urwiler, M.G.; Stutte, C.A.; Cooke, A.R. Influence of GA3 on soybean reproductive growth. In: Plant Growth Regulation, Ithaca, 1988. Proceedings, Ithaca, 1988. p.67-68.

۶۷- Wange, D. and M.C. Shanon. 1999. Emergence and seedling growth of soybean cultivars and maturity graups under salinity. Plant and Soil, 214: 114- 124.

۶۸- Wilson, DR., P.D. Jamieson. .a. Jermyn and R. Hanson. 1985. Models of growth and water use of field pea(Pisum sativum L.). in:(ed. Hebblethwaite, P.D., M.C. Heath and T.C.K. Dawkins) The pea Crop. Butterworth London, UK.

۶۹- Yancey, P.H. (1994). Compatible and counteracting solutes. In “Cellular and Molecular physiol ogy of Cell Volume Regulation”(S. K. Strange, ED.), PP. 81-109, CRC press, Boca Raton.

۷۰- Yamaguvhi, S.; Kamiya, Y. Gibberellin biosynthesis: Its regulation by endogenous and environmental signals. Plant and Cell Physiology, v. 41, p. 251-257, 2000.

چکیده:

در پژوهش حاضر تاثیرات تنش شوری ناشی از کلرور سدیم ۵۰ میلی مولار و تنش اسمزی ناشی از محلول پلی اتیلن گلیکول ۶۰۰۰ هم فشار با آن با غلظت ۶۴ گرم بر لیتر با و یا بدون ژیبرلین (۱۰ میکروگرم بر میلی لیتر) بر محتوای آمینو اسیدی، ترکیبات فنلی و نیز ترکیبات ایمیدازولی در حین رویش دانه های سویا رقم پرشینگ (Glycine max L. cv. pershing) مورد بررسی قرار گرفته است.

دانه ها در طی یک دوره زمانی ۴۸ ساعته با محلولهای فوق، محلول ژیبرلین و یا آب مقطر به عنوان شاهد آبیاری شدند و در پایان هر ۸ ساعت، درصد جوانه زنی، محتوای کلی آمینواسیدهای آزاد، ترکیبات فنلی و ترکیبات ایمیدازولی و نیز محتوای آمینواسیدهای آرژینین، پرولین و گلیسین بتائین مورد اندازه گیری قرار گرفت.

بر اساس نتایج حاصل، تیمارهای نمکی و پلی اتیلن گلیکول قادر به ایجاد تاخیر در جوانه زنی دانه ها هستند و ژیبرلین این تاخیر را جبران می نماید.

به نظر می رسد که تیمار نمکی به ویژه با ایجاد تاخیر در افزایش محتوای آمینو اسیدی، آرژینین وترکیبات ایمیدازولی موجب تاخیر در جوانه زنی است در حالی که تنش اسمزی با ایجاد تاخیر و یا کاهش در محتوای کلی آمینواسیدها و نیز محتوای گلیسین بتائین و پرولین باعث این تاخیربوده است.

افزایش تدریجی محتوای پرولین و گلیسین بتائین در حین تنش اسمزی و افزایش محتوای آرژینین و ترکیبات ایمیدازولی در تنش نمکی به طور احتمالی مکانیسمهای مهم مقابله با تنشهای مزبور در حین رویش دانه هستند.

به نظر نمی رسد که تغییر محتوای ترکیبات فنلی در حین رویش دانه دلیل قاطعی در تغییر قابلیت رویشی دانه ها باشد.

ژیبرلین به تنهایی و یا توام با تنشهای به کار رفته در این پژوهش باعث حفظ و یا افزایش محتوای ترکیبات مورد سنجش بوده است.

پاسخ مقاطع زمانی مختلف به ویژه مراحل جوانه زنی مطلق و رشد در طی ۴۸ ساعت به تیمارهای مورد استفاده به طور لزوم مشابه نمی باشد.

مقدمه

گیاه شناسی سویا

گیاه سویا با نام علمی Glycine max(L.)Merril از خانواده لگومینوز گیاهی یکساله خزنده از نباتات قدیمی و بومی آسیا که در نواحی شمال شرقی چین، کره، تایوان و ژاپن شناسایی و کشت آن مرسوم شد. بیشترین کشت سویا در شمال ایران و منطقه استان گلستان صورت می گیرد و دارای زراعت بهاره و تابستانه است.

سویا جهت تولید روغن و پروتئین کشت می شود. مصرف پروتئین های سویا به منظور ارزش دارویی و غذایی آن در سلامتی انسانها و همچنین کنجاله آن به مصرف خوراک دامها اهمیت بسزایی یافته است. دانه سویا به طور متوسط ۱۸% روغن و ۴۴% پروتئین دارد. پروتئین در مکانهای خاصی در دانه بنام مخازن پروتئین یا دانه های آلرون ذخیره می شوند.

دانه های سویا با شکل ظاهری متفاوت و بیضی شکل و دارای جنین هستند که بوسیله پوسته خارجی دانه احاطه شده است و دارای مقداری ناچیز بافت آندوسپرم می باشند. ناف دانه بر روی پوسته خارجی دانه با چشم غیرمسلح دیده می شود. به صورت بیضی بوده و محل اتصال دانه به تخمدان است. میکروپیل سوراخ کوچکی است که در پوسته خارجی دانه در یکی از دو سر ناف دانه قرار دارد و گاهی در زیر پوسته خارجی دانه قابل رویت است. پوسته خارجی دانه شامل هشت تا ده لایه سلولی است که خارجی ترین لایه متشکل از سلولهای اپیدرم نامیده می شود.

لایه بعدی در زیر اپیدرم بنام هیپودرم است و ۶ تا ۸ لایه دیگر داخلی لایه های پارانشیم هستند که از سلولهای پهن با دیواره نازک تشکیل می شوند . بعلت پوشش واکسی پوسته خارجی دانه تبادل گازی جنین و محیط خارج تنها از طریق میکروپیل صورت می گیرد. البته آب از سطح کل پوسته خارجی دانه جذب دانه می شود. رویان(جنین) متشکل از دو لپه، ساقه چه یا دو برگ ساده و محور لپه همرا با ریشه چه است. مواد غذایی ذخیره شده در بذر در شرایط مناسب محیطی جهت تولید ریشه و ساقه به مصرف رسیده و گیاه جوان از خاک خارج و صورت یک بوته خودکفا درآمده و جهت تشکیل نسل جدید دانه تولید می کند. ریشه چه حدود ۱ تا ۲ روز بعد از کشت از شکاف ایجاد شده در پوسته بذر نزدیک میکروپیل از بذر خارج گشته و بطرف پائین رشد می کند .

دانه های سویا حاوی پروتئین، لیپید، هیدرات کربن و عناصر معدنی است. پروتئین و لیپید قسمت اعظم ارزش تجاری سویا را شامل می شوند. ارزش اسیدهای آمینه ضروری سویا بر اساس نیازهای بدن انسان بجز اسیدهای آمینه سولفوردار برابر و یا بیشتر از ارزش اسیدهای آمینه موجود در تخم مرغ است. متیونین مهمترین اسید آمینه نایاب است. واریته ها از نظر ترکیبات اسیدآمینه فاقد اختلافات حائز اهمیت هستند. پروتئین سویا در مقایسه با سایر پروتئین های گیاهی دارای لیزین بیشتری بوده و می تواند برای افزایش ارزش غذایی سایر پروتئین های گیاهی استفاده شود. بطور کلی سویا به عنوان غذای پروتئینی سه خصوصیات زیر را که در هیچ غذای پروتئینی وجود ندارد ، دارا می باشد.

۱- قابلیت هضم بالا

۲- میزان پروتئین آن بیشتر از سایر غذاهاست.

۳- میزان اسیدهای آمینه ضروری برابر نیازهای بدن انسان است.

دانلود این فایل :

گرد آوری : DownloadsFile.ir

مشاهده بیشتر
دوره آموزشی بال پرواز کارآفرینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا