جم فایل

پایان نامه بررسی سطوح كود نیتروژن با پوشش گوگردی و اوره بر میزان خصوصیات رشدی، جذب عناصر، خصوصیات اك

پایان نامه بررسی سطوح كود نیتروژن با پوشش گوگردی و اوره بر میزان خصوصیات رشدی، جذب عناصر، خصوصیات اكوفیزیولوژیك و درصد اسانس نعناع در ۱۲۵ صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc

چکیده

نعناع ( Mentha piperita L.) از گیاهان دارویی بسیار با ارزش است که دارای کاربرد وسیعی در صنایع بهداشتی و آرایشی ،شیرینی سازی ، نوشابه سازی، ادویه سازی وداروسازی می باشد. به منظور مقایسه اثرات كود اوره و اوره با پوشش گوگردی بر روی عملكرد، جدب عناصر ، خصوصیات اكوفیزیولوژیك و درصد اسانس نعناع آزمایشی در سال ۱۳۸۶ انجام گردید. آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد . کود اوره و اوره با پوشش گوگردی به عنوان فاکتور اول و سه سطح ۵۷،۴۶،۲۳ گرم در متر مربع نیتروژن خالص بعنوان فاکتور دوم در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که اوره با پوشش گوگردی سبب افزایش وزن خشك و تر ریشه در مقایسه با اوره معمولی گردید. همچنین طول برگ تحت تاثیر میزات ازت بكاربرده شده قرار گرفت و افزایش یافت. در رابطه با میزان ازت در برگ مشخص گردید كه با بكار بردن كودهای ازته میزان ازت برگ افزایش یافت. بیشترین میزان ازت در برگ در تیمار ۴۶ گرم در متر مربع اوره معمولی و با پوشش گوگردی بدست آمد. تعداد برگ و طول ساقه تحت تاثیر تیمارها قرار گرفت بطوریكه میزان ۴۶ گرم در متر مربع اوره با پوشش گوگردی نسبت به بقیه تیمارها تعداد و طول ساقه را افزایش داد. در این تحقیق مشخص شد كه اثرات نوع كود بر درصد اسانس موثر بوده و بیشترین میزان اسانس در تیمار كود اوره با پوشش گوگردی مشاهد شد. همچنین در بین غلظتهای مختلف، غلظت ۴۶ گرم در متر مربع ازت بیشترین درصد اسانس و ۲۳ گرم در متر مربع كمترین میزان اسانس را داشت. بنابراین مشخص گردید با افزایش ازت میزان اسانس گیاه افزایش می یابد ولیكن این میزان افزایش تا تیمار ۴۶ گرم ازت در متر مربع تاثیر گذار بود و با افزایش غلظت ازت از ۴۶ به ۵۷ گرم در متر مربع میزان اسانس كاهش نشان داد. در بین پارامترهای اكوفیزیولوژیك تنها فتوسنتز تحت تاثیر تیمار ۲۳ گرم در متر مربع قرار گرفت و افزایش نشان داد. نتایج نشان داد كه با افزایش میزان غلظت كود ازت بكاربرده شده میزان فتوسنتز نه تنها افزایش نشان نداد بلكه كاهش نیز یافت.

مقدمه:

خداوند متعال هیچ چیز را بدون فایده نیافریده ودر هر مخلوقی حکمتی نهفته است از جمله نعمات خدا دادی، گیاهان دارویی می باشند که از قدیم الایام بشر با آنها آشنا گشته و جهت معالجات بیماران خود مورد استفاده قرار داده است (۵،۲). پیشرفت های علمی طی دو دهه اخیر، اهمیت و نقش گیاهان دارویی را در تامین نیازهای بشر به ویژه در حیطه درمان دو چندان ساخته است. امروزه با بهره گیری از روشها و فنون تخصصی، مهمترین مواد و ترکیبهای شفا بخش بکار گرفته می شود. اثرات جانبی داروهای شیمیایی و الزامات زیست محیطی و روند تدریجی گرایش به سوی فرآورده های طبیعی سبب شده اند تا به گیاهان دارویی توجه بیشتری شود. بررسی ها نشان داده که جایگزینی داروها با منشاء طبیعی به جای داروهای شیمیایی در سطح دنیا به سرعت رو به توسعه و گسترش است.

کشورهای مختلف با بهره گیری از توانهای بالقوه خود از جمله تنوع پوشش گیاهی ،تنوع اقلیمی و ارزان بودن انرژی و نیروی کارگری و وجود تکنولوژی های برتر و… سهم خود را از تجارت جهانی گیاهان دارویی می گیرند به طوری که کشوری مانند کانادا خود را غول خفته گیاهان دارویی می داند.

همچنین به دلیل اثبات عوارض جانبی داروهای شیمیایی و تمایل بشر به استفاده هر چه بیشتر محصولات طبیعی به منظور حفظ سلامت خویش ، مشکلات سیستم دارویی مدرن مانند هزینه های بالا ، استفاده از منابع غیر تجدید شونده مانند منابع فسیلی و آلودگی محیط توسط صنایع دارویی و ناتوانی بشر برای ساخت برخی از مواد داروئی که به طور طبیعی در گیاهان وجود دارد باعث توجه بیشتر به گیاهان داروئی گردیده است .

افزایش جمعیت ایران و نیاز مبرم صنایع داروسازی به گیاهان داروئی به عنوان مواد اولیه تولید دارو ، ناتوانی در تولید مصنوعی پاره ای از داروهای حیاتی توسط صنایع داروسازی و همچنین اهمیت مواد موثره گیاهان داروئی در صنایع غذایی ، آرایشی و بهداشتی باعث شده که توجه و تحقیق پیرامون این دسته گیاهان از نقطه نظر کشت ، تولید و مصرف از اهمیت خاصی برخوردار باشد .

از دو هزار سال قبل تا كنون از گونه‌های مختلف نعناع به عنوان ادویه و دارو استفاده می‌شود. اما استفاده انسان از نعناع به ۲۵۰ سال قبل باز می‌گردد. از برگ‌ها، پیكر رویشی و اسانس این گیاه در اكثر فارماكوپه‌های معتبر به عنوان دارو یاد شده است. از مواد مؤثر نعناع برای خوش طعم شدن داروهای بدمزه استفاده می‌شود. اسانس نعناع «منتول» خاصیت ضد باكتریایی دارد و در تهیه محلول‌هایی برای شستشوی دهان و گلو استفاده می‌شود. «منتول» همچنین خاصیت ضد خارش دارد. اسانس نعناع در صنایع غذایی، بهداشتی و آرایشی، شیرینی‌سازی، نوشابه‌سازی و صنایع ادویه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مقدار مصرف سالانة اسانس نعناع در جهان به هفت هزار تن می‌رسد. در این مورد آمریكا در سال ۱۹۹۲ حدود ۳۲۰۰ تن اسانس از ۴۳۰۰۰ هكتار زمین زیركشت استحصال نمود (۸۲).

مهمترین كشور تولید كننده این گیاه آمریكاست. از كشورهای دیگر تولید كنندة نعناع می‌توان از روسیه، بلغارستان، برزیل، ژاپن، فرانسه، آرژانتین و مجارستان نام برد.

درکشور ما تحقیقات قابل ملاحظه ای درخصوص کاشت ، داشت و برداشت آن انجام نگرفته است . گیاه نعناع دارای ویژگی های متعددی جهت کشت در مناطق وسیعی از کشور است. مهمترین این ویژگی ها عبارتند از :

۱- نعناع دارای دوره رویشی کوتاه است . از بدو رویش تا زمان گلدهی مدت زمانی برابر ۸۰ تا ۱۰۰ روز به طول می انجامد (۵).

۲- امکان تناوب کشت آن با غلات وجود دارد . زیرا این گیاهان معمولا” از دوره رویشی کوتاهی برخوردارند وپس از برداشت آنها زمان کافی برای آماده کردن زمین وجود دارد همچنین طول ساقه ، با توجه به شرایط اقلیمی محل رویش ، بین ۳۰ تا ۱۰۰ سانتی متر متغیر است (۵).

۳-فصل کشت نعناع درمناطق موردکشت گیاهان زراعی دیگر تلاقی زیادی نداشته وتعادلی درتوزیع زمانی کار کشاورزان وماشین آلات کشاورزی ایجاد می کند.

۴- گیاه نعناع با شرایط آب وهوایی بیشتر نقاط ایران سازگار است. درنواحی مختلف ایران بخصوص استانهای تهران،کهکیلویه و بویراحمد، آذربایجان غربی وشرقی، کرمان و فارس یافت می شود.

این گیاه ،سریعا” تحت تاثیر شرایط متفاوت محیط زندگی قرار می گیرد، مانند آنکه انواعی از آنها که در دشت ها واماکن مرطوب میرویند اگر درمحیط های خشک قرار گیرند ،به سرعت تغییراتی ازنظر سازش و تطابق با محیط حاصل می کنند تا مقاومت آنها درمقابل تعرق ،زیاد شود بطوری که برگهای آنها پوشیده از کرک می شود ،یا کناره پهنک برگهای آنها به سمت پائین خمیدگی حاصل می کند ویا روزنه ها ، به حالت فرورفته دربشره باقی می ماند ویا ممکن است هیپودرم در آنها به صورت کاملا” کلانشیمی درآید ویا برگ حالت نسبتا” ضخیم وچرمی پیدا می کند وحتی سطح آنها ممکن است کاهش حاصل نماید به حدی که بکلی از بین برود(۴).

۵-مصرف روز افزون نعناع دردنیا ضرورت توسعه کشت آن را درکشور به منظور امکان صادرات این محصول توجیه می نماید . مصرف نعناع امروزه در سراسر امریکا وهندوستان واروپا شایع می باشد (۳۹).

نعناع در طول رویش و تولید مواد مؤثر به مقدار زیادی مواد و عناصر غذایی نیاز دارد. تحقیقات نشان می‌دهد كه مقادیر مناسب ازت به میزان قابل توجهی سبب افزایش اسانس نعناع می‌شود(۵۵).

كود اوره با پوشش گوگردی ( SCU ) به عنوان یك نوع كود آهسته رهش كه دارای راندمان بالا و مزایای بسیار زیادی برای خاك و گیاهان است ، در صنایع كشاورزی كاربرد زیادی دارد. اخیراً در كشور ما نیز با توجه به راندمان پایین كود شیمیایی اوره و اتلاف آن، آلودگی شدید خاكها و منابع زیرزمینی آب به نیترات و نیتریت ، كاهش جذب عناصر ریزمغذی بدلیل بالابودن pH خاكها و … استفاده از این نوع كود نه تنها برای مزارع شالیزار كه بطور كامل در آب غوطه ورند بلكه برای تمام اراضی كشاورزی توصیه شده است . صرف نظر از مزایای فوق گوگرد نیز به عنوان یك ماده حیاتی در ساختمان پروتئین ها ، به عنوان كاهنده pH خاكها و در نتیجه ایجاد شرایط جذب عنصر ریز مغذی خصوصا آهن و روی كه مردم كشور ما در فقدان میزان آهن و روی ركورد دار می باشند، دارد .با توجه به اهمیت ازت در عملكرد و میزان تولید اسانس در این گیاه و نیاز بالای این محصول به ازت و از طرفی اهمیت كود های پوشش دار كه ازت را به آرمی آزاد می نمایند این تحقیق به بررسی و مقایسه دو منبع كود ازتی یعنی اوره و اوره با پوشش گوگردی در تولید اسانس و عملكرد گیاه نعناع خواهد پرداخت.

منابع

۱- ابراهیمی ،م.۱۳۷۴٫ بررسی اثرات استفاده از نیتروژن ومراحل مختلف برداشت علوفه درکشت دو منظوره گندم هیرمند . پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت . ۱۵۷ صفحه .

۲- ابوعلی سینا . ۱۳۶۶ (۴۲۸ ه-ق) . قانون در طب جلد ۲٫ ترجمه : ش.ع. انتشارات شوش.

۳- اکبری ،غ،ع.ح، ایران نژاد .ن، شهبازیان .ز،جوانمردی (۱۳۸۵). بررسی تاثیر مقادیر مختلف ازت وفسفر بر عملکرد و میزان اسانس دانه انیسون.مجموعه مقالات اولین همایش گیاهان دارویی ،ادویه ای ومعطر .شهرکرد .صفحه ۲٫

۴- امید بیگی، ر . ۱۳۸۴٫ تولید و فراوری گیاهان دارویی .. دانشگاه تربیت مدرس. انتشارات آستان قدس رضوی . ۳۴۷ صفحه.

۵- امید بیگی، ر.۱۳۷۶٫ .رهیافتهای تولید و فراوری گیاهان دارویی . انتشارات طراحان نشر .جلد دوم.

۶- امیدبیگی،ر.۱۳۷۹٫ رهیافتهای تولید وفراوری گیاهان دارویی . انتشارات آستان قدس رضوی . جلد سوم . چاپ چهارم .

۷- امیدبیگی،ر .۱۳۷۴٫ رهیافت های تولید و فراوری گیاهان دارویی .جلد اول.انتشارات فکر روز .۲۸۳ صفحه.

۸- امیدی ،ا.م.ا،توکلی ،مظاهری .۱۳۸۲ .بررسی اثرات قطع آبیاری برروی صفات مهم زراعی سه رقم گلرنگ بهاره ،چکیده مقالات هشتمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران . دانشکده علوم کشاورزی . دانشگاه گیلان .۳۴۳ صفحه.

۹- امین پور، ر.وموسوی ، م. ۱۳۷۴٫اثرات تعداد دفعات آبیاری برمراحل نمونه عملکرد واجزای عملکرد دانه زیره سبز .مجله علوم کشاورزی ومنابع طبیعی .دانشگاه صنعتی اصفهان ،شماره ۱: ۶-۱٫

۱۰- آقارحیمی ، ج،۱۳۷۸٫ بررسی اثر تراکم وکود نیتروژن بر عملکردواجزای عملکرد گیاه دارویی مارتیغال ؛ گزارش نهایی طرح پژوهشی دانشگاه آزاد واحد جیرفت .

۱۱- آرویی ،ح. ۱۳۷۹٫بررسی سطوح مختلف نیتروژن برروی برخی صفات گیاه دارویی کدوی تخم کاغذی ، مجله پژوهش وسازندگی .شماره ۴۸٫ پائیز ۱۳۷۹٫صفحات ۴-۹٫

۱۲- بابایی ،آ.،۱۳۷۵٫ بررسی اثر تنش آبی در مراحل رشد ونمو ،ریال کمیت وکیفیت اسانس و مقدار روغن سیاه دانه .پایان نامه فوق لیسانس علوم گیاهی . دانشگاه آزاد اسلامی واحد شمال تهران. ۱۶۱ صفحه.

۱۳- باقری ، م.۱۳۷۶٫ بررسی اثر مقادیر تقسیط کود نیتروژن برعملکرد کلزای پائیزه . پایان نامه کارشناسی ارشد . دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج.

۱۴- بخشنده، عبدالمهدی و قبادی، محمد اقبال. (۱۳۷۸). بررسی اثر تقسیط كود نیتروژنه از نوع اوره و اوره با پوشش گوگردی بر عملكرد و اجزای عملكرد دو رقم گندم. دانشور. ، سال ۷ ، شماره ۲۶ مكرر، صفحات ۳۴-۲۷٫ (۱۳۷۸)

۱۵- بیتافر، پروانه. (۱۳۷۹). كود اوره با پوشش گوگردی. پایان نامه (كارشناسی ارشد) – دانشگاه شیراز، دانشكده تحصیلات تكمیلی،.
۱۶- جایمند ،ک.م،ب ، رضایی. (۱۳۸۵).اسانس ،تقطیر ،روشهای آزمون وشاخص های بازداری درتجزیه اسانس .چاپ اول .ناشر : انجمن گیاهان دارویی ، تهران .۳۵۴ صفحه.

۱۷- جعفر زاده کنار سری ،م.ک،پوستین.۱۳۷۶٫ بررسی اثر تنش درمراحل مختلف رشد بربرخی از ویژگی های مورفولوژیکی (رقم رکورد ). مجله علوم کشاورزی ایران .جلد ۲۹٫شماره (۲) .صفحات ۳۵۳-۳۶۱٫

۱۸- جهان آرا ،ف.ب،م.حائری زاده. (۱۳۸۰) . اطلاعات وکاربرد داروهای گیاهی رسمی ایران .چاپ اول .ناشر ،شرکت داروگستر رازی .تهران .صفحات :۲۶:۱۷۰-۲۷٫

۱۹- حسینی ، سید محسن . ۱۳۷۲٫اثر مقادیر مختلف کود نیتروژن ، دور آبیاری و تراکم بوته روی برخی خصوصیات کمی وکیفی منحنی رشد کلزا .پایان نامه کارشناسی ارشد . دانشگاه آزاد تربیت مدرس.

۲۰- حق نیا ،خ.۱۳۷۰٫خاک شناخت . انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد .۶۳۰ صفحه.

۲۱- محمودی،ج.ر،حیدری.م،نوجوان وص،زارع.۱۳۷۹٫اثر تنش خشکی برروی برخی خصوصیات بیوشیمیایی وفیزیولوژیکی گیاه آفتابگردان (رقم رکورد ) . پایان نامه کارشناسی ارشد دانشگاه ارومیه .۱۰۲ صفحه .

۲۲- حیدری شریف آبادی ،حسین. (۱۳۸۰). گیاه وشوری .سازمان تحقیقات ،آموزش و ترویج.

۲۳- خاوری نژاد،رمضان علی. ۱۳۷۹٫ تاثیر سه کود وK ,P ,N بر مقدار تركیبات اسانس گیاه نعناع فلفلی در مراحل گلدهی و بعد از گلدهی. مجله علوم وفنون کشاورزی ومنابع طبیعی. ۱۰(۳۸):۲۶۹۹-۲۷۰۹

۲۴- خواجه پور ،م.۱۳۷۶٫ اصول زراعت در مناطق خشک ،انتشارات دانشگاه صنعتی اصفهان . ۳۸۶ صفحه.

۲۵- خوش نظر پرشکوهی ،ر.ا.ح،شیرانی راد . ۱۳۸۳٫ بررسی تعیین زمان مناسب آخرین آبیاری کلزا در منطقه قزوین ،چکیده مقالات هشتمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران ،دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان. ۳۷۶ صفحه.

۲۶- دادیان ،ع.م.ر،اردکانی .ح. دانشیان وم.دادپور.۱۳۸۳٫بررسی تاثیردور آبیاری وتراکم بوته برروی عملکرد واجزاء ژنوتیپ های سویا دراستان مرکزی .چکیده مقالات هشتمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران ، دانشکده کشاورزی .دانشگاه گیلان . ۳۷۶ صفحه.

۲۷- دانشیان ،ا.م،کریمی .ع،رضایی.وس.ف،موسوی .۱۳۷۵٫اثرات میزان آبیاری وکود ازته سرک برعملکرد واجزاءعملکرد آفتابگردان .پایان نامه کارشناسی ارشد .دانشگاه اسلامی خوراسگان .۱۱۵ صفحه.

۲۸- راضی ،ه.م،آساد .۱۳۷۷٫ مقایسه معیارهای انتخاب درشرایط آبیاری مطلوب وآبیاری محدود در آفتابگردان .چکیده مقالات پنجمین کنگره علوم زراعت واصلاح نباتات ایران ،موسسه تحقیقات وتهیه نهال وبذر کرج،صفحه ۴۴۱٫

۲۹- رشدی ،م. س،رضادوست .۱۳۸۳ . اثرات سطوح مختلف آبیاری برخصوصیات کمی وکیفی ارقام آفتابگردان . چکیده مقالات هشتمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران . دانشکده علوم کشاورزی . دانشگاه گیلان .صفحه ۳۸۳٫

۳۰-زاهدی ،م .ر،رمامقانی.م،مسگر باشی و ع، کاشانی. ۱۳۸۳٫ بررسی اثرات تاریخ های کاشت وتیمارهای آبیاری بر شاخص های فیزیولوژیک دو رقم گلرنگ بهاره . چکیده مقالات هشتمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ، دانشکده علوم کشاورزی . دانشگاه گیلان . صفحه ۳۹۲٫

۳۱- زرگری ،علی. ۱۳۷۶٫گیاهان دارویی.جلد چهارم .چاپ ششم. انتشارات دانشگاه تهران

۳۲- زرین کفش، م. ۱۳۷۱٫ حاصلخیزی خاک وکود . انتشارات دانشگاه تهران. صفحه۳۱۹

۳۳- سبحانی ،م .۱۳۸۳٫بررسی اثرات دورهای آبیاری وروشهای کاشت برخصوصیات کمی وکیفی گلرنگ بهاره رقم اراک ۲۸۱۱ در استان مرکزی . چکیده مقالات هشتمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ، دانشکده علوم کشاورزی . دانشگاه گیلان.

۳۴- سرمدنیا.غ،ع.کوچکی .۱۳۷۲٫ فیزیولوژِ ی گیاهان زراعی . انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد.

۳۴-سعید شریعتی ،ش.۱۳۷۵٫بررسی اثر تراکم وزمان توزیع کود سرک برعملکرد واجزای عملکرد ومراحل فنولوژیکی ارقام کلزای بهاره . پایان نامه کارشناسی ارشد .دانشگاه مشهد ،دانشکده کشاورزی.

۳۵- سرمدنیا ،غ. ع، کوچکی .۱۳۶۶٫ جنبه های فیزیولوژیکی زراعت دیم . انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد .

۳۶- صادقی ، ب.، ۱۳۷۳٫ اثر مقادیر ازت وآبیاری برعملکرد زیره سبز .سازمان پژوهشهای علمی وصنعتی ایران .پژوهشکده خراسان ، مجموعه مقالات دومین همایش زعفران وگیاهان دارویی.

۳۷- صادقی ، ح . م، ج،بحرانی .۱۳۷۹٫تاثیر تراکم بوته ومقادیر کود نیتروژن برعملکرد واجزای عملکرد ودرصد پروتئین دانه ذرت دانه ای . ششمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران . دانشگاه مازندران .صفحات ۸-۱۵٫

۳۸- صمصام شریعت ، ه .۱۳۷۱٫عصاره گیری و استخراج مواد موثره گیاهان دارویی وروشهای شناسایی وارزیابی آنها ، دانشکده داروسازی ،دانشگاه علوم پزشکی اصفهان . انتشارات مانی .۱۳۲ صفحه .

۳۹- طاهرخانی مهدی,گلچین احمد,نورمحمدی قربان . (۱۳۸۴). بررسی كارایی و تاثیر مقادیر مختلف اوره با پوشش گوگردی و سایر منابع كودی نیتروژن دار بر عملكرد كمی و كیفی كلزا . علوم کشاورزی تابستان ۱۳۸۴; ۱۱(۲):۱۷۹-۱۹۱٫

۴۰- طباطبائی ، م. ۱۳۶۵ .گیاه شناسی کاربردی .انتشارات جهاد دانشگاهی تهران. چاپ اول

۴۱- عجم نوروزی ،ح.م.ج.بحرانی. ۱۳۷۷٫ تاثیر آرایش کاشت وتراکم بوته بر عملکرد دانه واجزاء آن در هیبرید ذرت دانه ای دیر رس در منطقه علی آباد کمین پنجمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات. دانشگاه صنعتی اصفهان.SC704, SC604 ایران

۴۲- عزیزی .م،م.راشد محصل .۱۳۷۷ . اثر رژیم های مختلف آبیاری و کود پتاسیم بر عملکرد و اجزای عملکرد سویا .مجله علوم وفنون وصنایع کشاورزی ،جلد ۱۲ ،شماره ۲،صفحات ۷۴-۸۱٫

۴۳-فرخزاد کاظمی، س.، فرهی آشتیانی ، ص. وشریفی عاشورآبادی ،ا.، ۱۳۸۱٫ اثر تنش کم آبی برمولفه های پژوهش وسازندگی عملکرد بذر در گیاه دارویی زیره سبز(Cuminum cyminum) شماره ۵۴٫

۴۴- فرشی ،م.م،شهابی .م،قائمی،ر،جاراللهی .۱۳۷۶٫ برآورد آب مورد نیاز گیاهان عمده زراعی وباغی کشور ،جلد اول (گیاهان زراعی ). نشر آموزش کشاورزی.

۴۵- قائمی،م و ح.سیادت، ۱۳۷۳٫ بررسی اثر رژیم های مختلف رطوبت قابل استفاده خاک در عملکرد پنبه ، موسسه تحقیقات خاک وآب ،نشریه فنی شماره ۹۳۶، صفحه۸٫

۴۶- قبادی، محمداقبال. (۱۳۷۳). بررسی اثر تقسیط كود ازت از نوع اوره و اوره با پوشش گوگردی (S.C.U) بر مراحل نموی راس ساقه و عملكرد دو رقم گندم در شرایط آب و هوایی اهواز. پایان نامه (كارشناسی ارشد) — دانشگاه شهید چمران اهواز

.

۴۷-کارپر ،جین . ترجمه : پروانه، کاریکا. ۱۳۷۶ کیمیای جوانی. چاپ اول. انتشارات دانشگاه الزهرا.

۴۸- کریم زاده ، خ. د.مظاهری،وس.ع،پیغمبری .۱۳۸۲٫ اثر چهار دور آبیاری بر عملکرد وصفات کمی سه رقم آفتابگردان .مجله علوم کشاورزی ،جلد ۳۴ ،شماره ۲ ،صفحه ۲۹۳-۳۰۱٫

۴۹- کریمی ،پ.۱۳۶۸٫ بررسی شیمیایی اسانس های گیاهان تیره جعفری پایان نامه دوره دکترا دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تبریز .۹۶ صفحه.

۵۰-کوچکی ، ع و م،ح.بنایان.۱۳۷۳٫ فیزیولوژی عملکرد گیاهان زراعی . انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد .۳۸۰ صفحه.

۵۱- کوچکی .ع،الف .زند .۱۳۷۵٫ کشاورزی از دیدگاه اکولوژی . انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد .

۵۲- کوچکی ،ع وم،ح،راشد محصل .م. نصیری وصدر آبادی . ۱۳۷۰٫ مبانی فیزیولوژیکی رشد و نمو گیاهان زراعی ،انتشارات بنیاد فرهنگی رضوی .۴۰۳ صفحه .

۵۳- لطیفی ،ن.۱۳۷۴٫اثر کمبود رطوبت بر ویژگی های مورفولوژیک ،تولید ماده خشک وشاخص برداشت قبل وبعد از گلدهی گیاه کلزا .مجله علوم وصنایع کشاورزی.جلد ۹٫ شماره ۲٫

۵۴- محمدزاده، علیرضا. (۱۳۷۸) . مقایسه اثرهای اوره و اوره با پوشش گوگردی بر عملكرد گوجه‌فرنگی (رقم امپریال) در استان بوشهر/ مجله علوم خاك و آب . ، سال ۱۳ ، شماره ۲، صفحات ۱۶۸-۱۵۹

۵۵- محمودی، معصومه. (۱۳۸۶). بررسی اثرات کود نیتروژن ودورآبیاری برعملکرد واسانس گیاه داروئی نعناع فلفلیMentha piperita L.. پایان نامه كارشناسی ارشد گروه زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت.

۵۶- مظاهری ،د.ن،مجنون حسینی .۱۳۸۰٫مبانی زراعت عمومی .انتشارات دانشگاه تهران .۳۲۰ صفحه.

۵۷- مظفری ،ک.ی،عرشی وح.زینالی خانقاه .۱۳۷۵٫ بررسی اثر خشکی بر برخی از صفات مرفولوژیکی واجزاءعملکرد دانه آفتابگردان .مجله نهال وبذر ،جلد ۱۲، شماره (۳) ،صفحات ۲۴-۳۳٫

۵۸- ملکوتی ، م وم،همایی. ۱۳۷۳٫ حاصلخیز خاکهای مناطق خشک مشکلات و راه حل ها . انتشارات دانشگاه تربیت مدرس .۴۹۴ صفحه.

۵۹- ملکوتی ،م.ج.،۱۳۷۵٫کشاورزی پایدار وافزایش عملکرد با بهینه سازی مصرف کود در ایران ،نشر آموزش کشاورزی.

۶۰- ملکوتی ،م.ریاضی همدانی .۱۳۷۰٫ کودها وحاصلخیزی خاک .مرکز نشر دانشگاه تهران . صفحه۳۸۵

۶۱- مومنی فردالنگه ،س.ر،فرغانی .ج. دانشیان .س،رئیسی وب،تجاب. ۱۳۸۳٫ بررسی اثردور آبیاری وکاربرد کود سرک برعملکرد ارقام سویا دراستان گیلان .چکیده مقالات هشتمین کنگره زراعت واصلاح نباتات ،دانشکده کشاورزی .دانشگاه گیلان .۴۴۸ صفحه.

۶۲- میرزا،م.،سفیدکن ،ف واحمدی ،ل.،۱۳۷۵٫اسانس های طبیعی ،انتشارات موسسه تحقیقات وجنگلها.

۶۳- میر حیدر ،ح. معارف گیاهی (کاربرد گیاهان در پیشگیری ودرمان بیماریها). ۱۳۸۲ . جلد پنجم . نشریه فرهنگ اسلامی.

۶۴- ناصری ، ف. ۱۳۷۱٫ دانه های روغنی . انتشارات آستان قدس رضوی .۸۲۳ صفحه.

۶۵- ناصری پور یزدی ،م . ت. ۱۳۷۰٫بررسی اثر N-P-K بررشد وعملکرد زیره سبز . پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشکده کشاورزی فردوسی مشهد .۹۱ صفحه

۶۶-نخعی نژاد ،ا.۱۳۷۷٫ بررسی اثر مقادیر مختلف کود نیتروژن و تراکم بر روی عملکرد کمی وکیفی ذرت سیلویی وبررسی منحنی رشد آن در منطقه جیرفت ،پایان نامه کارشناسی ارشد . دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت .

۶۷- نجفی ،ف. ورضوانی مقدم ، پ.، ۱۳۸۱٫ اثر رژیم های مختلف آبیاری و تراکم بر عملکرد وخصوصیات زراعی گیاه دارویی اسفرزه. مجله علوم کشاورزی و منابع طبیعی .دانشگاه صنعتی اصفهان. شماره ۴۵٫

۶۸- نجفی نژاد ،ح.ح.ا، مداحیان .۱۳۸۲٫ اثر رژیم های مختلف آبیاری و تراکم کاشت وعملکرد دانه و برخی خصوصیات زراعی ذرت ، مجله نهال و بذر ،جلد ۱۹،شماره ۲ ،صفحه ۱۵۵-۱۶۶٫

۶۹-نیاکان،م.۱۳۸۳٫اثر نسبتهای سه کود N/P/K بروزن تر ،وزن خشک ،سطح برگ ومیزان اسانس گیاه نعناع فلفلی. Mentha piperita L .فصلنامه پژوهشی تحقیقات گیاهان دارویی ومعطر ایران .جلد۲۰ شماره ۲٫٫

صفحه ۱۳۱-۱۴۸٫

۷۰-هاشمی دزفولی ، ا.ع،کوچکی وم،بنایان اول. ۱۳۷۴٫ مبانی فیزیولوژیکی رشد ونمو گیاهان زراعی . انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد . ۴۰۴ صفحه.

۷۱- Alkire,B.H.,Simon,J.E.,Craker,L.E.,Nolan,l.and Shetty,K.1996. Response of Midwestern peppermint(Mentha pipperita L.)and native spearmint (M.Spicta L.)to rate and from of nitrogen fertilizer .International symposium medicinal plants ooooo,Ametierst, Massa chusetts,USA,17-30Aug.

۷۲- Anderson,F.F.Eumpran ,and R.H.Moll.1984. Nitrogen fertility effects on accumulation ,remobilization and partitioning of .N and dry matter in corn . genotype differing prolificary . Agron .j .79:397-404.)

۷۳-Anonymous .2005 .water use efficiencydiscussion .http ://www.microirrigation porum .com /new /archives /wue.html.

۷۴-Anwar ,M,&,et .al.1995.Response of sunflower varieties to different irrigation regimes during kharif season in Peshawar vally .sdra journal of Agriculture ,11(3) 273-278.

۷۵-Bilsborow ,P.E.and E.J.Evans.1993.The influence of spring nitrogen on yield ,yield components and glucosinolate content of autumn sown oilseed rape .J.Agric .Sci .Camb.120:219-224.

۷۶-Bhardwaj,S.D and Kausal,A.n.1990.Nitrogen levels and harvesting management studies on fresh herbage and oil yield in peppermint cultivar (Mentha piperita Linn).Indian perfumer ,34:1,30-41.

۷۷- Bhardwaj,S.D and Kausal,A.N.1989. Effect of nitrogen levels and harvesting management on quality of essential oil in peppermint cultivars. Indian Perfumer ,33:3,182-195.

۷۸-Bhati,D.S.1990 .Effect of nitrogen and phosphorous fertilization on cumin (Cuminum cg minum L)and loumy sand soils. Ind.j Agric Sci.60:338-394.

۷۹- Blamy.F.P.and Chapman .j .1980 .Protection ,oil and energy xield of sunflower as effected by N and P fertilization .grron.73.582-583.

۸۰- Blamy,F.P.C and Chapman .1979. Soil cimelioration Effects boron uptaks by sun flower commun .soil sci 8. and plantanal .10:1057-1067.

۸۱- Cavroni, J, Baaro C. S. F. and Mraques M. M. O. (2005). Yield and composition of the essential oil of Mentha piperita L. (Lamiaceae) grown with biosolid. Braz. J. Plant Physiol., l.17(4):345-352


دانلود این فایل :

گرد آوری : DownloadsFile.ir

مشاهده بیشتر
دوره آموزشی بال پرواز کارآفرینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا